De politie Zuiderkempen vraagt dat burgers in deze donkere periode van het jaar extra alert zijn voor inbrekers. Elke verdachte situatie of personen mag direct gemeld worden.

 Politie roept haar bevolking te hulp voor stoppen inbrakenplaag.
Traditioneel bereilkt het aantal feiten van woninginbraken en diefstallen tijdens de eindejaarsperiode een hoogtepunt.
Zo wordt de politiezone Zuiderkempen momenteel overspoeld door een aanhoudende golf van woninginbraken. Voor november staat de teller reeds op 23. Ook de aangrenzende politiezones worden met hetzelfde fenomeen geconfronteerd.

Het gros van deze inbraken gebeurt tijdens het weekeinde (vrijdag-, zaterdag- en zondagavond). De dieven trekken er meestal in de vooravond op uit om hun slag te slaan. Tussen pakweg 17:00u en 22:00 uur ’s avonds is nu een erg gevoelige inbraakperiode.

Zijn de rolluiken al naar beneden? Brandt er licht in de woning? Staat er een auto op de oprit? Het zijn allemaal factoren die de inbrekers in overweging nemen vooraleer zij toeslaan.

Een van de belangrijkste preventietips om avondinbraken te voorkomen is dan ook uw afwezigheid te camoufleren. Simpele tijdklokjes in combinatie met enkele spaarlampen die op verschillende plaatsen in huis aangaan tegen valavond kunnen mogelijke dieven reeds afschrikken.

Meer informatie over mogelijk te nemen preventieve maatregelen kan op eenvoudig verzoek aangevraagd worden bij de technopreventief adviseur, in dienst bij de politie Zuiderkempen. Dit advies is kosteloos en vrijblijvend.
 
Maar het belangrijkste is wel dat de mensen ook durven bellen naar de 101 wanneer zij onraad ruiken. Een verdachte auto? Vreemde personen in de buurt? Leurders aan de deur met onduidelijke bedoelingen. Het zijn zoveel goede redenen om niet te aarzelen en de politie te bellen op het gratis noodnummer 101, 7 dagen op 7 en 24 uur/ 24 uur.
Al uw oproepen krijgen de nodige aandacht en het gepaste gevolg of ze nu waardevol zijjn of niet.
Denk eraan: veiligheid, daar werken we samen aan.
1000 paar ogen zien nu eenmaal méér dan de paar ogen van enkele politie-inspecteurs die op patrouille zijn…